Γιορτάζοντας τον μισό αιώνα από την Γραφή του "Ένα Μάθημα στα Θαύματα"

2015-11-24 14:06

Το παρόν αποτελεί μετάφραση του υλικού που δόθηκε από το Foundation for Inner Peace, εκδότες του ΕΜΣΘ.


Εορτάζοντας τον Μισό Αιώνα από
την Γραφή του Ένα Μάθημα στα Θαύματα

 (1965-2015)

Συνέντευξη με τον Calvin Hatcher


Αυτόν τον μήνα σας παρουσιάζουμε ένα πολύ μικρό απόσπασμα από μία ηχογράφηση του Calvin Hatcher. Αποτελεί μέρος μίας πολύ μεγαλύτερη συλλογής συνεντεύξεων, οι οποίες θα εκδοθούν σύντομα με την μορφή βιβλίου. Ο Cal εργάστηκε μαζί με τον Bill Thetfordκαι την Helen Schucman στο Columbia Presbyterian Medical Center στην πόλη της Νέας Υόρκης, όπου ήταν βοηθός του Αντιπροέδρου για τα Medical Affairs και επίσης μελέτησε και ασχολήθηκε με την ψυχολογία. Κατά την διάρκεια της μόνιμης εργασίας του στο Medical Center, ο "Cal" έγινε καλός φίλος με τον Bill και την Helen, ιδιαίτερα όμως με τον Bill. Του εκμυστηρεύτηκαν για την γραφή του Ένα Μάθημα στα Θαύματα όσο αυτό γραφόταν. Εκείνος και ο Bill το επιμελούνταν και το μελετούσαν από το 1968 μέχρι που ολοκληρώθηκε το 1975. Ο Calvin Hatcher αποβίωσε το 1996, περίπου ένα χρόνο από τότε που έδωσε αυτή την συνέντευξη, η οποία έγινε στο σπίτι του στην Νέα Υόρκη.Διαβάστε μία προεπισκόπηση ενός αποσπάσματος απομαγνητοφωνημένου από μία πολύ μεγάλη συνέντευξη του Cal Hatcher, η οποία θα δημοσιευτεί σύντομα μαζί με πολλές άλλες αναμνήσεις της Helen και του Bill.

"Θα έλεγα ότι μέρα με την μέρα, ο Bill είχε μεγάλη επιρροή στον τρόπο σκέψης μου για τους ανθρώπους και την δουλειά, επειδή εφάρμοζε τις διάφορες [αρχές]. Έπιανε δύο σελίδες τυπογραφημένες σε διπλά διαστήματα από το υλικό, τις διάβαζε φωναχτά, μετά τις συζητούσαμε, και μετά μιλούσε για την πρακτική εφαρμογή τους. Τέτοιου είδους πράγματα. Ξέρω ότι όντως άλλαξε τον ίδιο καθώς και την νοοτροπία του προς τους άλλους ανθρώπους, και την ανεκτικότητά του με την Helen, επειδή η Helen δεν ήταν εύκολος άνθρωπος, παρότι ο Bill την αγαπούσε πάρα πολύ. Όμως, καθώς ο Bill γινόταν μαλακότερος, η Helen γινόταν όλο και πιο δύσκολη με τον καιρό. Ο Bill είχε την υπομονή του Ιώβ. Πράγματι την είχε. Παράλληλα ένιωθε μεγάλη αμηχανία όταν ήταν να μιλήσει. Πάντα πίστευα ότι όποιος είναι στην ψυχολογία και μάλιστα καθηγητής και όλα όσα αυτό περιλαμβάνει, θα είχε ευκολία στο να κάνει ομιλίες. Ο Μπιλ ήταν εξαίρετος καθηγητής.Όμως μία μέρα μου είπε "Cal, με αγχώνει τόσο πολύ και γίνομαι τόσο αμήχανος όταν πρέπει να σηκωθώ για να κάνω μία ομιλία."Νομίζω ότι ήταν πιο άνετος με τις ομιλίες του μετά τον ερχομό του Μαθήματος. Το Ένα Μάθημα στα Θαύματα κατηγορηματικά άλλαξε τον Bill."

Μπορείτε ν' ακούσετε μέρος της συνέντευξης στην σελίδα του acim.org κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο εδώ:

Cal Hatcher Interview

Στην πρώτη φωτογραφία είναι η Έλεν και ο Μπιλ εορτάζοντες!!!!      © Foundation for Inner Peace • PO Box 598 • Mill Valley, CA  94942-0598