Τα Συμπληρώματα

Και τα δύο Συμπληρώματα, "Ψυχοθεραπεία: Σκοπός, Διαδικασία και Άσκηση» " και "Το Τραγούδι της Προσευχής: Προσευχή, Συγχώρεση, Θεραπεία» είναι προεκτάσεις των αρχών του Ένα Μάθημα στα Θαύματα. Κα τα δύο συμπληρώματα περιλαμβάνονται στον Συγκεντρωτικό Τόμο του Ένα Μάθημα στα Θαύματα και θα είναι σύντομα διαθέσιμα και ξεχωριστά το καθένα. 

Ψυχοθεραπεία: Σκοπός, Διαδικασία και Άσκηση

“Η απάλειψη της ενοχής είναι ο αληθινός στόχος της ψυχοθεραπείας και ο προφανής στόχος της συγχώρεσης» Ψ-2.VII.5:1

Η Ψυχοθεραπεία: Σκοπός, Διαδικασία και Άσκηση καταγράφηκε αρχικά από την Helen Schucman τον Ιανουάριο του 1973. Ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 1975. Αυτό το βιβλιαράκι πραγματεύεται την εφαρμογή των αρχών θεραπείας του Μαθήματος ειδικά ως προς την άσκηση της ψυχοθεραπείας. Αυτό το μικρό βιβλίο, παρότι γράφτηκε για επαγγελματίες ψυχοθεραπευτές, έχει αξία για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για το πώς οι θεωρητικές αρχές θεραπείας του Μαθήματος --- η ένωση με κάποιον άλλο μέσω του Αγίου Πνεύματος--- εφαρμόζεται στο πεδίο της ψυχοθεραπείας. 

 

 

Το Τραγούδι της Προσευχής: Προσευχή, Συγχώρεση, Θεραπεία

“Το μυστικό της προσευχής είναι να ξεχάσεις τα πράγματα που νομίζεις ότι χρειάζεσαι.” Τ-1.I.4:1.

Το Τραγούδι της Προσευχής: Προσευχή, Συγχώρεση, Θεραπεία  καταγράφηκε από την Helen Schucman από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Νοέμβριο του 1977. Αυτό το βιβλιαράκι των 22 σελίδων συνοψίζει τις διδασκαλίες του Μαθήματος για την συγχώρεση και την θεραπεία όσον αφορά την προσευχή. Αντιδιαστέλλει το νόημα της αληθινής προσευχής, συγχώρεσης και θεραπείας με τα αντίθετά τους. from September through November of 1977. Το νόημα της προσευχής, το αίτημα προς το Άγιο Πνεύμα, και τι θα έπρεπε να ζητάμε, όλα εμπεριέχονται στο βιβλίο. Η θεραπεία θεωρείται το αποτέλεσμα της αναίρεσης μέσα στο νου της πίστης στο διαχωρισμό μέσω της διαδικασίας της προσευχής, η οποία περιγράφεται ως «ανάπτυξη στην προσευχή».