Σχετικά με εμάς

Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφραση της ανάρτησης στην ιστοσελίδα www.acim.org στα Αγγλικά. Είναι το κείμενο που έγραψε η μεταφράστρια του Ένα Μάθημα στα Θαύματα, Χαριτίνη Χριστάκου, σχετικά με την διαδικασία και την διεργασία της μετάφρασης του Μαθήματος στα Ελληνικά.   

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1962. Σπούδασα στην Νομική Σχολή Αθηνών, παρακολούθησα μεταπτυχιακές σπουδές, και έκανα άσκηση στο Συμβούλιο Επικρατείας. Από τα χρόνια του πανεπιστημίου είχα ξεκινήσει να εργάζομαι κάνοντας διάφορες εργασίες. Κατά το τελευταίο έτος των σπουδών μου ξεκίνησα να εργάζομαι στην 

Αμερικάνικη Πρεσβεία στην Αθήνα. Εργάστηκα εκεί επί τέσσερα χρόνια. Εν τω μεταξύ παντρεύτηκα και ένα χρόνο αργότερα άφησα την Πρεσβεία ξεκινώντας την δικηγορία. Εργάστηκα ως δικηγόρος για έξι χρόνια περίπου ειδικευόμενη στο χρηματιστηριακό δίκαιο, σε γνωμοδοτικό επίπεδο. Μεγάλωσα δύο παιδιά, που ενηλικιώθηκαν αυτή την χρονιά, το 2015.

Το 1997 συνέβη ένα ατύχημα στην τρίχρονη κόρη μου και αυτό σηματοδότησε την απαρχή μίας πολύ έντονης πνευματικής αφύπνισης. Μετά από ένα έτος, πήρα διαζύγιο. Και ένα έτος μετά από αυτό, αποφάσισα ν' αφήσω την πολλά υποσχόμενη καριέρα μου σαν δικηγόρος. Ξεκίνησα να κάνω Ρέϊκι και συνεδρίες χρωματοθεραπείας και αντίστοιχα σεμινάρια. Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου γνώρισα τον σύντροφο της ζωής μου με τον οποίο, το 2000, ιδρύσαμε μία εκδοτική εταιρεία που εξειδικευόταν σε πνευματικά βιβλία. Έτσι, η μετάφραση και η επιμέλεια βιβλίων έγιναν επίσης μέρος της νέας μου ζωής.

Το 2001, ξεκίνησα να διδάσκω και να κάνω ομιλίες σε ένα ευρύ φάσμα πνευματικών θεμάτων και οι συνεδρίες άλλαξαν. Άρχισα να κάνω συνεδρίες Πνευματικής Καθοδήγησης. Λίγα χρόνια αργότερα, ιδρύσαμε μία Ακαδημία για Πνευματικές Σπουδές που παρέχει κύκλους σπουδών και μελέτης σε πλειάδα πνευματικών τομέων.

Το 2006, διάβαζα ένα βιβλίο το οποίο έκανε αναφορά στο Ένα Μάθημα στα Θαύματα. Τράβηξε την προσοχή μου και το παρήγγειλα. Όταν ήρθε, διάβασα μόνο λίγες σελίδες από την αρχή και μετά πήδηξα κατευθείαν στο Βιβλίο Εργασίας Μαθητών. Διάβασα τα πρώτα 5 ή 6 μαθήματα και αποφάσισα να τα κάνω. Έτσι κάθε μέρα έκανα το μάθημα της ημέρας μου και μετά το μετέφραζα στα Ελληνικά για βαθύτερη αφομοίωση.

Μετά από λίγους μήνες, είχα την παρόρμηση να επικοινωνήσω με Foundation for Inner Peace (FIP) και να ζητήσω την άδεια να ανεβάζω κάθε μέρα το μάθημα που μετέφραζα στα Ελληνικά, ώστε και άλλοι άνθρωποι να επωφεληθούν από αυτό. Το FIP μ' ενημέρωσε ότι το Ένα Μάθημα στα Θαύματα μεταφραζόταν ήδη στα Ελληνικά και πως ήταν σημαντικό πρώτα να εκδοθεί το βιβλίο.

Μετά από λίγους μήνες, το FIP μου έστειλε ένα μήνυμα ενημερώνοντάς με ότι μπορούσα να προχωρήσω με την μετάφραση του Βιβλίου Εργασίας Μαθητών, εφόσον υπήρχε κάποιος εκδότης που ενδιαφερόταν να το εκδώσει! Τον Δεκέμβριο του 2008, το Βιβλίο Εργασίας Μαθητών κυκλοφόρησε στην Ελλάδα (σαν Εγχειρίδιο Μαθητών από τις Εκδόσεις Κρύων). Και περί τα τέλη του 2011, όταν ένα νέο μήνυμα ήρθε που με ενημέρωνε ότι εάν ακόμα ενδιαφερόμουν θα μπορούσα να προχωρήσω με την μετάφραση του υπόλοιπου βιβλίου.

Και έτσι ήταν που συναντήθηκα τον Φεβρουάριο του 2012 με τον Κέννεθ Γουάπνικ, ο οποίος με καθοδήγησε στο «πώς να το κάνεις αυτό». Ήταν μία εξαιρετική εμπειρία συνεργασίας. Είμαι ευγνώμων για την απλότητά του, την διαύγειά του και το γενναιόδωρο πνεύμα του. Το εγχείρημα της μετάφρασης είχε ξεκινήσει και ήταν κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας που συνειδητοποίησα ότι τα πάντα όσα είχα κάνει ποτέ στην ζωή μου - όλες οι εργασίες μου, όλες οι μεταφράσεις βιβλίων, όλη η διδασκαλία, όλες οι συνεδρίες, το μεγάλωμα δύο παιδιών, τα πάντα - όλα ήταν για να με ετοιμάσουν γι' αυτό το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Από την κυκλοφορία του Βιβλίου Εργασίας στην Ελλάδα, μία από τις πιο αφοσιωμένες μαθήτριες του Μαθήματος ήταν η Δήμητρα Αργυροπούλου. Έγινε μέρος του μεταφραστικού εγχειρήματος από το ξεκίνημά του. Η αφοσίωσή της και η δέσμευσή της ήταν απαράμιλλες και η παρουσία της ήταν μία ζωντανή υπενθύμιση του εγχειρήματος καθ' όλο το πολύ ταραχώδες διάστημα που ακολούθησε.

Ίσως θα μπορούσα να γράψω ένα μυθιστόρημα για το τι συνέβη στο ενδιάμεσο διάστημα, αλλά συντομεύοντας την διήγηση νομίζω ότι αρκεί να πω πως τρεις μέρες μετά την αναχώρηση του Κέννεθ, ο άντρας μου έπαθε ένα πολύ σοβαρό εγκεφαλικό. Ήταν στο νοσοκομείο επί τέσσερις και μισό μήνες, δεν επέστρεψε ποτέ σπίτι, και τον Μάιο του 2014 αναχώρησε. Ο εκδοτικός μας οίκος έπρεπε να κλείσει επειδή η μεταβίβαση
και φορολόγηση των μετοχών ήταν εξωφρενικά υψηλή. Έτσι, μία νέα εταιρεία ιδρύθηκε και ο γιός μου, που τελείωνε το δεύτερο έτος των σπουδών του στην ψυχολογία, έγινε ο νέος ανέλαβε ένα μέρος των εκδοτικών ευθυνών.  Λίγους μήνες αργότερα, η κόρη μου, η οποία
σπουδάζει καλές τέχνες, αποφάσισε να παρακολουθήσει και να πάρει ένα δεύτερο πτυχίο στην ψυχολογία, παράλληλα με τις καλές τέχνες!

Εν τω μεταξύ, μία ομάδα αναγνωστών διαμορφώθηκε από μόνη της. Οκτώ άνθρωποι ένθερμα υποστήριξαν το εγχείρημα και διάβαζαν το κείμενο. Τα παιδιά μου έγιναν μέρος της ομάδας υποστήριξης! Μαγείρευαν και φρόντιζαν το σπίτι, κι έκαναν υπομονή που είχα μετατρέψει το σαλόνι σε γραφείο φορτωμένο με στοίβες χαρτιών. Αυτό το τελευταίο διάστημα σταμάτησα να διδάσκω στην Ακαδημία γιατί ήταν ξεκάθαρο
ότι χρειαζόταν πλήρης συγκέντρωση και επιμέλεια. Η Δήμητρα και εγώ εργαζόμασταν από τα ξημερώματα μέχρι αργά το βράδυ, ενώ οι «αναγνώστες» μας έστελναν τα σχόλιά και τις παρατηρήσεις τους. Και το πνεύμα αποδείχτηκε ακόμα πιο γενναιόδωρο. Ένας καθηγητής πανεπιστημίου ειδικός στην Ελληνική γλώσσα, ο Μπάμπης, έγινε μέρος της ομάδας! Έτσι, έντεκα άνθρωποι (δώδεκα μαζί με τον Γιώργο που αναχώρησε) συνεισφέραμε τους νόες και τις καρδιές μας,  την αφοσίωσή μας και την ενέργειά μας, μαζί με δύο παιδιά που μεγάλωσαν τόσο πολύ και τόσο όμορφα μέσα σε ενάμιση χρόνο, και έτσι ήρθε σε ολοκλήρωση το Ελληνικό Ένα Μάθημα στα Θαύματα.

Είμαι ευγνώμων και υπερήφανη που ήμουν μέρος αυτού του εγχειρήματος και αυτής της ομάδας. Είμαι ευγνώμων για όλη την υποστήριξη που έλαβα από τον Whit και την Judy Whitson. Με πάρα πολλούς τρόπους, παρ' όλες τις αντιξοότητες, όλοι μαζί το επιτύχαμε αυτό και αυτό ήταν για εμένα μία αληθινή εμπειρία «κοινωνίας» και μία πραγματική ευκαιρία να ζήσω το Μάθημα και να είμαι το Μάθημα.

Τέλος, θα ήθελα να κλείσω λέγοντας πως το ΕΜΣΘ και η χώρα μου, η Ελλάδα, έχουν μία ενδιαφέρουσα συγχρονικότητα. Το Βιβλίο Εργασίας των Μαθητών εκδόθηκε  στο ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης και τώρα, Ιούνιο του 2015, στην κορύφωση της κρίσης ανακοινώνεται η έκδοση του Συγκεντρωτικού Μαθήματος στα Θαύματα. Ελπίζω το Άγιο Πνεύμα να κατευθύνει τους νόες μας προς τον ορθό τρόπο σκέψης και οι Έλληνες παντού να επωφεληθούν από την διδασκαλία του, να βρουν το σθένος να σταθούν μαζί με τον Θεό, αφού ο Θεός είναι η αγάπη
μέσα στην οποία μπορούμε να συγχωρούμε, συνειδητοποιώντας ότι ο Θεός είναι η δύναμη στην οποία μπορούμε να στηριζόμαστε. Δεν χρειαζόμαστε καμία άλλη.

Με μία βαθιά ευγνωμονούσα καρδιά,

Χαριτίνη

 

Η Χαριτίνη ... εν συντομία...

 

     * 17 χρόνια πνευματικής διδασκαλίας και channelling, από το 2000

  • * Περισσότερες από 7000 προσωπικές συνεδρίες από το 1998

  • * Ομιλήτρια σε θέματα πνευματικής ενδυνάμωσης

  • * Συγγραφέας (5 βιβλία)

  • * Συμμετοχή σε τηλεοπτικά πάνελ

  • * Συνιδρύτρια Εκδόσεων Κρύων - 2000

  • * Διεύθυνση περιοδικού Dream Soul , 2002 -2004

  • * Ιδρύτρια Ακαδημίας Κρύων, 2009

  • * Ιδρύτρια ΝΟΑSIS – Eκδόσεις & Ακαδημία, 2014

  • * Μεταφράστρια του Μαθήματος στα Θαύματα & άλλων βιβλίων

 

Η ιστορία της...

Η Χαριτίνη Χριστάκου είναι η ιδρύτρια της Ακαδημίας και των Εκδόσεων ΝΟΑΣΙΣ, και έχει την διεύθυνση των σπουδών. Σπούδασε στην Νομική Σχολή Αθηνών, παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές, έκανε άσκηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας και μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Η πνευματική πορεία της ξεκίνησε το 1997. Το 1998 έγινε Ρέϊκι Μάστερ και ολοκλήρωσε το τρίτο επίεδο της Aura-Soma (μέθοδος χρωματοθεραπείας). Την ίδια χρονιά, άφησε την δικηγορία και άρχισε να κάνει συνεδρίες, διδασκαλία και μυήσεις στο Ρέϊκι. Από το φθινόπωρο του 2000 άρχισε να διδάσκει και να κάνει σεμινάρια πάνω σε διάφορα θέματα πνευματικότητας, ενδυνάμωσης και αυτογνωσίας. Την ίδια χρονιά ίδρυσαν μαζί με τον Γιώργο Κελαϊδίτη τις Εκδόσεις Κρύων, τον εκδοτικό οίκο που εισήγαγε την έννοια και την ενέργεια της Πνευματικής Ενδυνάμωσης στην Ελλάδα. Εξέδωσαν βιβλία πνευματικής ενδυνάμωσης και έκαναν ευρέως γνωστό το channeling ως τρόπο πνευματικής επικοινωνίας και διδασκαλίας. Παράλληλα συνέχισε να κάνει σεμινάρια πάνω σε ένα ευρύ φάσμα πνευματικών θεμάτων σε διάφορες πόλεις τις Ελλάδας, καθώς και προσωπικές συνεδρίες και ομιλίες. Το 2002 ανέλαβε την διεύθυνση έκδοσης του δωρεάν διανεμόμενου περιοδικού "Dream Soul". 

Το 2009, μετά από 11 χρόνια πνευματικής πορείας, διδασκαλίας, ομιλιών, εμφανίσεων στην τηλεόραση, και εκδοτικών εργασιών, ίδρυσε την Ακαδημία Κρύων (που ονομάστηκε Noasis). Η Ακαδημία ξεκίνησε με βασικό κλάδο σπουδών την Αγγελική Συμβουλευτική, μια γειωμένη και πρακτική μαθητεία στις πολλαπλές όψεις της πνευματικότητας μέσα από την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αλλάξουν την ζωή τους, να αυξήσουν την διάκρισή τους και να πραγματώσουν το δυναμικό τους με τα εργαλεία και τις γνώσεις που τους δίδονται. Μέχρι το 2012, δίδασκε η ίδια στην Ακαδημία το τμήμα της Αγγελικής Συμβουλευτικής. Από το 2013, νέοι δάσκαλοι, με την άδεια της, άρχισαν να διδάσκουν την Αγγελική Συμβουλευτική και να μεταδίδουν τις γνώσεις που έχουν αποκομίσει.

Από το 2014, η λειτουργία της Ακαδημίας διευρύνθηκε και νέοι κλάδοι σπουδών δημιουργήθηκαν. Το 2015 η Ακαδημία Κρύων μετονομάστηκε σε ΝΟΑSIS  σηματοδοτώντας ένα νέο ορόσημο στην πορεία και την εξέλιξη του δυναμικού της.

Από το 2005, η Χαριτίνη έχει εμφανιστεί σε διάφορες εκπομπές στην τηλεόραση, προσκεκλημένη για να μιλήσει πάνω σε θέματα πνευματικότητας.

Έχει μεταφράσει και έχει κάνει επιμέλεια σε πολλά βιβλία που εξέδοσαν οι Εκδόσεις Κρύων, με σημαντικότερο όλων, το Ένα Μάθημα στα Θαύματα, που ως Εγχείριδιο Μαθητών πρωτοεκόδθηκε το 2009, ενώ ο συγκεντρωτικός τόμος εκδόθηκε από τις εκδόσεις Νόασις το 2015.

Έχει γράψει τα βιβλία: Αγγελική Καθοδήγηση, Ανθρώπινοι Άγγελοι, Άνοιγμα της Αστρικής Πύλης των Δελφών, Αρχαγγελικοί Διαλογισμοί, Ουράνια Υποστήριξη.

Ζει στην Αθήνα με τα δύο παιδιά της.